راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود آتش‌سوزی در یکی از هتل‌های کربلا| هیچ زائر ایرانی در آتش‌سوزی هتل شمس کربلا آسیب ندیده است (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۴۰ کیلوگرم خاک و سنگ جزیره هرمز از گردشگران نوروز ۱۴۰۴ سقوط یک سنگ، علت فوت کارگر معدن فلورین بجستان | قطعی برق، شاید مقصر حادثه (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بحران کم آبی جدی است | ایران تشنه‌تر از همیشه

  • کد خبر: ۷۰۷۸۴
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۷
بحران کم آبی جدی است | ایران تشنه‌تر از همیشه
در ایران بخش کشاورزی و استفاده غیراصولی از منابع زیرزمینی، ۲ مسئله‌ای هستند که کشور کم آب ما را با بحرانی بی سابقه روبه رو کرده اند.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ دیروز صبح با خبر «خشک سالی در کمین ایران» از خواب بیدار شدیم و ۲ روز پیش هم با خبری که از «بحران آب در آسیا» خبر می‌داد. یخچال‌های هیمالیا که آن را با نام قطب سوم می‌شناسیم، امروز بیش از هر زمان دیگری در معرض خطرند و در دو دهه گذشته سرعت آب شدن آن ها، بیش از دو برابر شده است. اگرچه قدمت یخچال‌های طبیعی هیمالیا به ده‌ها میلیون سال قبل باز می‌گردد، اما با آغاز گرمایش زمین، به نظر می‌رسد دیر یا زود، از هیمالیا تنها رشته کوهی از جنس سنگ و خاک باقی می‌ماند.

 

تغییرات اقلیمی، الگوی بارش باران و باد‌های موسمی در آسیا را دستخوش تغییر کرده است و پیش بینی می‌شود تا ۸۰ سال دیگر، نیمی از یخچال‌های طبیعی هیمالیا به تمامی از بین بروند. اکنون سالانه چیزی حدود ۸ میلیارد تن یخ تنها در هیمالیا ذوب می‌شود. کشور‌های آسیایی بیش از دیگر کشورها، قربانی این اتفاق تلخ محیط زیستی هستند و بی شک جغرافیای آن‌ها با بلایایی همچون خشک سالی، سیل، نابودی محصولات کشاورزی، طغیان رودخانه ها، طوفان‌های هولناک و گرمای تحمل ناپذیر همراه است.

 

اکنون آمار مهاجرت به کشور‌های اروپایی، به اوج خود در چند سال اخیر رسیده است، اما پیش بینی می‌شود با آغاز موج قحطی و خشک سالی، رقم مهاجران؛ به طرز عجیبی رشد کند. براساس مطالعاتی که به تازگی انجام شده، تا پایان قرن حاضر؛ حتی اگر توافق پاریس به طور تمام و کمال اجرا شود و باعث کاهش ۲ درجه‌ای گرمایش زمین شود، باز هم مهاجرت به اروپا تا ۳۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و این قاره را نیز به صورت جدی درگیر پیامد‌های گرمایش زمین می‌کند. در ایران هم بخش کشاورزی و استفاده غیراصولی از منابع زیرزمینی، ۲ مسئله‌ای هستند که کشور کم آب ما را با بحرانی بی سابقه روبه رو کرده اند.

 

۸۵ درصد از وسعت کشورمان به واسطه جغرافیای منطقه، دارای اقلیمی خشک و نیمه خشک است و از طرفی ۹۰ درصد آب کشور در کشاورزی استفاده می‌شود و همه این‌ها در حالی است که کشاورزی تنها ۱۵ درصد تولیدات کشور را شامل می‌شود. اگرچه مشکلات محیط زیستی در ایران همواره در زمره مشکلات درجه چندم و کم اهمیت تلقی می‌شوند، اما امروزه این حوزه بیش از پیش، نیازمند توجه مسئولان است. کمبود غذا، فقر، بیماری، بلایای طبیعی، جنگ، بیکاری و... تنها بخشی از مشکلاتی هستند که به واسطه گرمایش زمین در کمین انسان هستند. مشکلاتی که اگرچه همه مردم دنیا را درگیر خواهد کرد، اما بروز این بحران‌ها در ایران خشک ما، می‌تواند زمینه ساز بحران‌های شدیدتری باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->